9 Οκτωβρίου 2017

Οι πολύτεκνες οικογένειες «φυλάνε Θερμοπύλες»

Αποτέλεσμα εικόνας για πολύτεκνες οικογένειεςΟι πολύτεκνες οικογένειες «φυλάνε Θερμοπύλες», επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, στην ομιλία του, που πραγματοποίησε στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Πολυτέκνων, στις 7/10/2017, στη Θεσσαλονίκη.
Αφού εξήρε τη συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας για τα Εθνικά και Θρησκευτικά θέματα, αλλά και τον σημαντικό της ρόλο για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» τόνισε ότι...
η μείωση του ενεργού πληθυσμού, η ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία, σε συνδυασμό με την κατασπατάληση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και η διάλυση τους από το ληστρικό PSI, καθιστούν ζοφερό το μέλλον του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.
Η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία και η μείωση του ενεργού πληθυσμού είναι, δυστυχώς, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Είναι κοινωνικά φαινόμενα που μπορούν μεν να βελτιωθούν αλλά χρειάζεται βούληση, στρατηγική, πολιτική ικανότητα και χρόνος. Περισσότερος χρόνος μάλιστα απαιτείται για την βελτίωση του δημογραφικού. 
Εδώ θα πρέπει να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στις πολύτεκνες οικογένειες που παρά τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν να «φυλάνε Θερμοπύλες», τόνισε ο Νότης Μαριάς και επανέλαβε τις προτάσεις του Κόμματος του για την  ανακεφαλαιοποίηση   των Ασφαλιστικών Ταμείων, την ανεργία, αλλά και για τη «μάστιγα» των κόκκινων δανείων.
«Μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου από το τρίτο δανειακό πακέτο των 86 δις ευρώ και αφού εξοφληθούν οι απαιτήσεις που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο τελικά θα περισσέψουν 24,7 δις ευρώ. Επομένως ή θα πρέπει να δοθούν στη Ελλάδα τα 24,7 δις ευρώ ή θα πρέπει να μειωθούν τα μνημονιακά μέτρα κατά 30%», είπε ο Νότης Μαριάς και συνέχισε:
«Τα 24,7 δις ευρώ μάλιστα θα είναι και τα μοναδικά χρήματα που μπορούν να «πέσουν» στην Ελληνική οικονομία γιατί τα υπόλοιπα δανεικά ως γνωστόν επιστρέφουν στις τσέπες των δανειστών  για να εξοφληθούν παλαιότερα δήθεν χρέη. Με τα κεφάλαια αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν τρία κεντρικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι το συνταξιοδοτικό, τα κόκκινα δάνεια και η ανεργία».
Ταμείο Σωτηρίας Δανειοληπτών
«Το κεντρικό πρόβλημα σήμερα της  οικονομίας λέγεται κόκκινα δάνεια», είπε ο Νότης Μαριάς και πρότεινε τη δημιουργία ενός Ταμείου Σωτηρίας των Δανειοληπτών.  «Εμείς λοιπόν με παρεμβάσεις μας στην Ευρωβουλή  ζητήσαμε να δημιουργηθεί ένα Δημόσιο Ταμείο για κόκκινα δάνεια, ένα Ταμείο Σωτηρίας των Δανειοληπτών, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στον δανειολήπτη να πάει ο ίδιος να αγοράσει, υπό προϋποθέσεις, το δάνειό του.
Αυτό το Ταμείο μπορεί να χρηματοδοτηθεί με 4,5 δις ευρώ από τα 24,7 δις που περισσεύουν, προκειμένου να προστατεύσει τους δανειολήπτες για να μη χάσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια ενόψει μάλιστα και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».
Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και καταπολέμηση της ανεργίας
«Με τα υπόλοιπα κεφάλαια προτείνουμε να ενισχυθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να καταπολεμηθεί η ανεργία», είπε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και συνέχισε:
«Επειδή με το PSI ζημιώθηκαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, 14 δις ευρώ από τα παραπάνω 24,7 δις ευρώ θα πρέπει να δοθούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία για να ενισχυθεί η ρευστότητά τους. Αυτή η ρευστότητα επενδυόμενη σε δεκαετή ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου με επιτόκιο 3%, θα δίνει 420 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για μια δεκαετία.
Επειδή, επίσης, το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεράστιο μπορούμε με  το υπόλοιπο ποσό των 6,2 δις ευρώ να δημιουργήσουμε ένα εθνικό σχέδιο για τουλάχιστον 300.000 θέσεις εργασίας».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: 
«Η καταπολέμηση της ανεργίας θα συντελέσει και στην άμβλυνση  του θλιβερού και απογοητευτικού κοινωνικού φαινομένου της «φυγής» των παιδιών μας, του «brain drain», της αρπαγής εγκεφάλων, η οποία οφείλεται στη μαζική ανεργία, στη Μερκελική λιτότητα, στη φορομπηχτική πολιτική και στις άλλες μνημονιακές πολιτικές, που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα».

Νότης Μαριάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια: