20 Νοεμβρίου 2017

Όρθια η ΑΕΚ μέσα στη Λεωφόρο με γκολ στο παρά ένα...!!!

Απόδραση στο 95' για την ΑΕΚ! Ο Παναθηναϊκός απώλεσε το τρίποντο, καθώς το σουτ του Λιβάγια κατέληξε με... μάγια στα δίχτυα του Βλαχοδήμου (1-1), κλέβοντας υπερπολύτιμη ισοπαλία... και πιάνοντας κορυφή ξανά!
Ο Παναθηναϊκός διατήρησε αισίως απόρθητο το «κάστρο» του για 23 συνεχόμενα ματς επί των ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη, πλην όμως απώλεσε μία ακόμη νίκη σε ντέρμπι (που είχε σφιχταγκαλιάσει μέχρι την τελευταία φάση του ματς), γεγονός που...
προφανώς του αφήνει πικρή εικόνα. Μετά το αποψινό αποτέλεσμα η Ενωση απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο πρωτάθλημα και περιμένει το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο για να δει εάν θα διατηρηθεί στην υψηλότερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν το ντέρμπι επιφυλακτικά, με την ΑΕΚ ωστόσο να έχει ψηλά τις γραμμές της στη φάση ανάπτυξης του Παναθηναϊκού, αλλά και την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, δίχως ωστόσο να μπορεί να βρει τους διαδρόμους ανάμεσα στις γραμμές προκειμένου να μπει στην περιοχή του Βλαχοδήμου.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία του ματς, μέσω στατικής φάσης και δη εκτέλεσης κόρνερ του Χίλιεμαρκ στο 10’ προς τον Μολέδο,  ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε καρφωτή κεφαλιά και διαμόρφωσε το 1-0.
Στη συγκεκριμένη φάση ο Βραζιλιάνος στόπερ λειτούργησε σαν σε προπόνηση, όντας αφύλαχτος από Λαμπρόπουλο και Βράνιες, αλά και με τον Ανέστη να βρίσκεται σε λανθασμένη τοποθέτηση και να αφήνει άδεια τη δεξιά του γωνία.

Οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά από στατική φάση στο 14’, με τον Χίλιεμαρκ να εκτελεί φάουλ και τον Κουρμπέλης να πιάνει γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι.
Οσο περνούσε ο χρόνος, όμως, και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ενωση ήταν αυτή που επέβαλε το ρυθμό της στο ματς, ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό του ντέρμπι με την κατοχή της μπάλας υπέρ της 61-39% αλλά και τις τελικές (δύο έναντι τεσσάρων).

Παρά ταύτα ο Παναθηναϊκός ήταν προβληματικός στη φάση ανάπτυξης, με αρκετούς παίκτες σε κακή βραδιά δηιουργικά, είχε όμως πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία στην άμυνα χώρου και τις αλληλοκαλύψεις πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Και με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία με τον Γαλανόπουλο να πλασάρει άουτ από τη μικρή περιοχή στο 26’, ύστερα από ιδανικό παράλληλο γύρισμα του Γκάλο, δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε υποσχόμενες ευκαιρίες.

Ο Παναθηναϊκός από το 37΄αναγκάστηκε να συνεχίσει το ματς χωρίς τον παίκτη που άνοιξε το σκορ και «βράχο» της άμυνάς του, Μολέδο (έκανε επτά ράμματα στο μέτωπο μετά από σύγκρουση με Βλαχοδήμο, Βράνιες), με τον Κουτρουμπή να τον αντικαθιστά, ενώ η ΑΕΚ μετά το 15’ άλλαξε το σχηματισμό της από 3-5-2 σε 4-3-3.

Στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» απείλησε στο 53’ με τον Λουντ να κλέβει τη μπάλα με αυτοθυσία και να τη δίνει στον Κουλιμπαλί, το σουτ του οποίου με το αριστερό μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

Στο 59’ ο Χουλτ έβγαλε σέντρα σουτ, η μπάλα κόντραρε, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατόπιν ο Ανέστης μπλόκαρε σταθερά.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο προέκυψε στο 63’ με τον Λάζαρο να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, τον Βλαχοδήμο να αποκρούει ασταθώς και τον Λιβάγια να αστοχεί, πλασάροντας άουτ, από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε στο 81’ με τον Αλτμαν να βγαίνει στην αντεπίθεση και να βγάζει τετ α τετ τον Μολίνς, που πλάσαρε ωστόσο απελπιστικά άουτ.

Στο 89’ ο Μολίνς με τακουνάκι έπαιξε το ένα-δύο με τον Κουρμπέλη που άνοιξε το κοντρόλ και ο Ανέστης μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 95', ωστόσο, η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του ντέρμπι (!), με τον Αϊντάρεβιτς να βλέπει τον Λιβάγια που με ξερό σουτ που κόντραρε πάνω στον Χουλτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο (37’ λ.τ. Κουτρουμπής), Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ (67’ Αλτμαν), Λουντ, Μολίνς (90’ Ρέις).

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος Μπακάκης (71’ Γιακουμάκης), Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65’ Αϊντάρεβιτς), Λόπες, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54 Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: