22 Σεπτεμβρίου 2017

Σε δημοπρασία ο τηλεφωνικός κατάλογος του «σατανά» με όλα το ονόματα των Ναζί!!! (εικόνα)

Ένας τηλεφωνικός κατάλογος από την εποχή των Ναζί που περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για στελέχη του Ναζιστικού Κόμματος, βγαίνει σε δημοπρασία στη Μεγάλη Βρετανία από τον οίκο Henry Aldridge & Son.
Ο αλφαβητικός κατάλογος είναι γραμμένος στο χέρι και περιέχει περισσότερα από 200 ονόματα υψηλόβαθμών Ναζί. Μεταξύ αυτών υπάρχουν τα ονόματα των Heinrich Himmler, Joseph Goebbels, Rudolph Hess, Hermann Goering, Joachim Von Ribbentrop, Reinhard Heydrich, Albert Speer και του Albert Bormann.
Παρόλα αυτά, υπάρχει μια αξιοσημείωτη παράλειψη από τον κατάλογο: ο Αδόλφος Χίτλερ.Ο κατάλογος περιέχει τους τηλεφωνικούς τους αριθμούς και σε μερικές περιπτώσεις και τις διευθύνσεις τους. 

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son, κάτοχός του καρνέ ήταν ο John Hodge, αξιωματικός στη Βρετανική Φρουρά Grenadier. Ο Hodge ταν από τους πρώτους Βρετανούς στρατιώτες που έφτασαν στο Βερολίνο στο τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Μιλούσε άπταιστα Γερμανικά και βρήκε τον τηλεφωνικό κατάλογο στην Καγκελαρία. Στη συνέχεια ο Hodge μεταφέρθηκε στη Μονάδα Διερεύνησης Εγκλημάτων Πολέμου.

1505927753495

«Πρόκειται για ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας που προσφέρει σε ιστορικούς και συλλέκτες, πρόσβαση σε πληροφορίες από το παρελθόν, σχετικές με τα υψηλότερα κλιμάκια ενός από τα πιο κακά καθεστώτα στη μοντέρνα ιστορία», εξηγεί ο Andrew Aldridge του οίκου Henry Aldridge & Son.
Αναμένεται να δημοπρατηθεί το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: