19 Ιουλίου 2017

ΣΕΙΣΜΟΣ! Πασίγνωστος Όμιλος αλλάζει έδρα – Ποιοι τρίβουν τα χέρια τους και ποιοι τραβούν τα μαλλιά τους!!!

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει σε κάποιους η αλλαγή έδρας πασίγνωστου Ομίλου.
Τη Φρανκφούρτη επέλεξε η Citigroup για νέα έδρα μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, που βρίσκονταν μέχρι στιγμής στο Λονδίνο.
Η τράπεζα προχώρησε έτσι σε μια κίνηση που εξέταζε επί μήνες ενόψει την εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η διοίκηση του ομίλου εξέταζε εδώ και...
καιρό αρκετές εναλλακτικές λύσεις -ανάμεσα στις οποίες την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και, φυσικά, τη Γερμανία. Καθοριστικό στοιχείο για την τελική της απόφαση φαίνεται πως ήταν η δυνατότητα την οποία διαθέτει η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, BaFin, να διαχειρίζεται περίπλοκες πράξεις οι οποίες αφορούν τα παράγωγα -μάλιστα, οι ειδικοί θεωρούν πως η BaFin είναι η μοναδική εκτός Λονδίνου που διαθέτει ανάλογη δυνατότητα.Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Φρανκφούρτης είναι ήδη η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία η διοίκηση της Citigroup διεξήγε επίσης διαπραγματεύσεις προτού λάβει την οριστική της απόφαση.Όπως είναι φυσικό η απόφαση έχει φέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο της Μέρκελ, ενώ αντίθετα η Τερέζα Μέι βλέπει πως το τίμημα του Brexit μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είχε φανταστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: