15 Ιουνίου 2017

Πέτρος Τατούλης: «Εμβληματική για τη χώρα η πολιτική παρουσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας πολίτης αυτού του τόπου που δεν δείλιασε ποτέ να αναμετρηθεί με το καθήκον του απέναντι στον τόπο και την κοινωνία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του πολιτικού μνημόσυνου προς τιμή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη στράτευση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Αλβανικό μέτωπο στην πρώτη γραμμή, «σύμφωνα με την πολιτική συνείδηση του πατέρα του, του παππού του και του θείου του Ελευθερίου Βενιζέλου» και τον χαρακτήρισε πρότυπο αυτοκυριαρχίας, αυτοπειθαρχίας και σοβαρότητας στην αντιμετώπιση των πολιτικών ζητημάτων και εκρήξεων.
 
«Ήταν ο πολιτικός που δεν δίστασε να λάβει σημαντικές αποφάσεις σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους της χώρας. Το διακύβευμα που έθετε σε σημαντικά θέματα ξεπερνούσε την τότε πολιτική ζωή του τόπου, όπως για παράδειγμα η σύγκρουσή του με μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί η μεγάλη του συνεισφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του εμφυλίου και στη μη ανάμειξη της Κρήτης σε αυτόν. «Την περίοδο αυτή επέδειξε εξαιρετική μετριοπάθεια και πορεύθηκε με τις δυνάμεις αυτές που συνεισέφεραν στην ειρήνευση και τη λήξη του εμφυλίου».
Σχολιάζοντας τη σύγκρουσή του με την κεντροαριστερά και τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι είχε σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι προσωπικά. 
Αναφερόμενος στην άποψη του Μητσοτάκη, σχετικά με τις προεκλογικές υποσχέσεις πολιτικών και πολιτικών κομμάτων και την ασυνέπειά τους στην εφαρμογή τους από την κυβερνητική θέση εξουσίας, ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι είχε τοποθετηθεί λέγοντας ότι δεν κρίνεται εκεί η πολιτική αξιοπιστία, αλλά στην παρρησία άμεσα να αναλάβουν την ευθύνη να πουν στους πολίτες ότι δεν μπορούν να γίνουν στο επίπεδο της διακυβέρνησης. 
Ο κ. Τατούλης ανέφερε ακόμη ότι την περίοδο της κοινοβουλευτικής του παρουσίας την τίμησε όσο κανείς άλλος, με τη συνεχή του παρουσία στο κοινοβούλιο, τόσο από τη θέση του Πρωθυπουργού, όσο και από τη θέση του Βουλευτή. 
«Ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, όταν κανένας άλλος πολιτικός χώρος δεν το τολμούσε, συναντώντας μάλιστα αντιδράσεις από τη δική του παράταξη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «πρόβαλλε την αναγκαιότητα ιδιωτικοποιήσεων, πολιτική η οποία ακολουθήθηκε μετά από χρόνια από τον Σημίτη και έδωσε λύσεις σε οικονομικά αδιέξοδα της χώρας. Σήμερα όλο το πολιτικό φάσμα στη χώρα αναγνωρίζει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και την απελευθέρωση της οικονομίας από το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και των κομμάτων». 
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο για τον κίνδυνο του δημοσίου χρέους και ο πρώτος που πήρε μέτρα για τον περιορισμό του. Είχε επίσης δηλώσει ότι αν δεν τιθασεύσουμε το δημόσιο χρέος θα καταστρέψει την Ελλάδα. 
«Στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής ισορρόπησε τη χώρα σε σχέση με την αναδυόμενη από την ΕΣΣΔ Ρωσία και πέτυχε τις πρώτες σημαντικές συμφωνίες χωρίς την αμφισβήτηση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: