22 Μαΐου 2017

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγώνες Αρχαίου Πεντάθλου στο Στάδιο-Γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 οι Αγώνες Αρχαίου Πεντάθλου στο Στάδιο-Γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Π.Ε. Μεσσηνίας, ο Δήμος Μεσσήνης και ο σύλλογος «Ολυμπιάδα Καλαμάτας», υπό την Αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στους Αγώνες έλαβαν μέρος 250 αθλητές από τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, την Ηλεία, τη Λακωνία, την Κορινθία αλλά και την Βυρητό του Λιβάνου.

Οι μικροί αθλητές πριν την είσοδο στο στάδιο ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία από τις πιο σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλη της αρχαιότητας.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η παρέλαση περιμετρικά του Σταδίου υπό τον ρυθμό του τυμπάνου και την καθοδήγηση των ιερειών. Το τελετουργικό περιελάμβανε την παράταξη των αγωνιζομένων ως εκπροσώπων της πόλης τους, την ανάγνωση του όρκου του αθλητή και του όρκου των κριτών.
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Αντιδήμαρχο Μεσσήνης κ. Χριστόπουλο, τον εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Φριτζήλα, την αντιπρόεδρο του συλλόγου «Ολυμπιάδα Καλαμάτας» κα. Χατζηπαναγιώτου και τον πρόεδρο του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου κ. Βινατσέλα.
Χαιρετισμό απέστειλε και ο καθηγητής αρχαιολογίας κ. Θέμελης, ο άνθρωπος που έφερε στην επιφάνεια, ανέδειξε και αναγέννησε την Αρχαία Μεσσήνη ενώ την έναρξη των αγώνων κήρυξε με κάθε επισημότητα η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα. Αλειφέρη. 
Στο αγωνιστικό κομμάτι πραγματοποιήθηκε η παράλληλη διεξαγωγή τεσσάρων αγωνισμάτων (Δρόμος, Άλμα χωρίς φορά, Ακοντισμός, Δίσκος) με την κυκλική συμμετοχή όλων των αθλητών, Το άλμα, ο ακοντισμός και ο δίσκος διεξήχθησαν εντός του σταδίου, ενώ ο δρόμος 187μ περιμετρικά το εξωτερικού χώρου.
Αθλητές της εθνικής ομάδας πάλης με την καθοδήγηση του προπονητή τους αναβίωσαν το αγώνισμα εντός της αρχαίας παλαίστρας, ενώ ακολούθησαν εντυπωσιακές επιδείξεις πάλης εντός του Σταδίου, τόσο από αθλητές της Εθνικής ομάδας, όσο και από νεαρούς αθλητές του τοπικού συλλόγου «Αριστόδημος».
Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των μικρών αθλητών με κότινους και αναμνηστικά διπλώματα.
Επιθυμία της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας είναι να υπάρξει συνέχεια, να θεσμοποιηθεί η εν λόγω διοργάνωση σε ετήσια βάση, να διευρυνθεί με τη συμμετοχή αθλητικών σωματείων σε πανελλαδικό και όχι μόνο επίπεδο, έτσι ώστε να συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη του μοναδικού αρχαιολογικού της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: