9 Μαρτίου 2017

Προληπτικές εξετάσεις στη Μεσσηνία για τον καρκίνο του μαστού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου κάθε έτους είναι αφιερωμένη στην Γυναίκα.
Στον άνθρωπο  με τους πολλαπλούς ρόλους. Στη Γυναίκα-Μάνα, στη Γυναίκα-Σύζυγο, στη Γυναίκα-Κόρη, στη Γυναίκα –Αδελφή, στη Γυναίκα – εργαζόμενη.
Ο ρόλος της γυναίκας στη ζωή του ανθρώπου και στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών είναι κορυφαίος.
Η σημερινή μέρα αποτελεί μία μέρα με ξεχωριστή σημασία, μια ημέρα που οφείλουμε να εκδηλώνουμε την αγάπη μας προς τις γυναίκες με ειλικρίνεια, σεβασμό, τιμή και εκτίμηση.
Η συμβολή της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία και την οικογένεια είναι σημαντική. 
Επιπλέον καθοριστική είναι η συνεισφορά της στο πνευματικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο, στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, στην ασφάλεια, στην ειρήνη.

Παρόλα αυτά η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων συνεχίζει να υφίσταται σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και η πολιτική εκπροσώπηση ενώ η μεγαλύτερη ανισότητα υπάρχει σε οικονομικό επίπεδο. Παραμένουν δε σε ανησυχητικό ποσοστό η ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία.

Η σημερινή μέρα αποτελεί μία ευκαιρία και για προβληματισμό.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας, την Α’Προπαιδευτική Χειρουργική  Κλινική του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» και την συμβολή των εθελοντικών φορέων «Φλόγα» και «ΞαναρχίΖΩ», με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και θέλοντας να δείξει το σεβασμό και την ειλικρινή εκτίμηση για τις γυναίκες της Πελοποννήσου πραγματοποιεί στις 10-11 Μαρτίου στους Γαργαλιάνους διημερίδα με θέμα την «Πρόληψη του καρκίνου του μαστού». Μία εκδήλωση με ομιλίες και προληπτικές εξετάσεις.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες με την ευχή να έχουν δύναμη για να στηρίζουν την οικογένεια, την κοινωνία και τη χώρα μας.



Άγγελος Χρονάς

Ειδ.Χειρουργός ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»

Περιφερειακός Σύμβουλος- Αρμόδιος για θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: