31 Μαρτίου 2017

Ιθώμη:Ένας 22χρονος Ελληνας τσιγγάνος κάτοικος Βαλύρας φέρεται ως δράστης 6 κλοπών και απόπειρας κλοπής σε καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα στο Μελιγαλά, το Αριστοδήμειο και τη Βαλύρα!!!

22χρονος τσιγγάνος ο δράστης 6 κλοπών στη Μεσσηνία
Τις κλοπές κατηγορείται ότι έκανε το διάστημα από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 27 του ίδιου μήνα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, που διεξήγαγε τις έρευνες. 
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί του εν λόγω Τμήματος, ο νεαρός τσιγγάνος -ο οποίος είναι κάτοικος Βαλύρας-, στις 27 Φεβρουαρίου το μεσημέρι μπήκε σε σπίτι στο Αριστοδήμειο, απ' όπου πρόλαβε και έκλεψε 30 ευρώ, καθώς ο ιδιοκτήτης ήταν μέσα, τον άκουσε και τον κυνήγησε. Μάλιστα, φέρεται να έχει αναγνωρίσει στο πρόσωπο του κατηγορούμενου, τον άνθρωπο ο οποίος μπήκε στο σπίτι του.

Επίσης, στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο νεαρός κατηγορούμενος ξεκίνησε την εγκληματική του δράση από το Αριστοδήμειο όπου στις 14 προς 15 του Φεβρουαρίου κατάφερε να ανοίξει ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν μπόρεσε να το βάλει μπροστά γιατί έσπασε το κλειδί στη μίζα. Ετσι, έφυγε άπραγος και στη Σπερχογεία λίγες ώρες μετά έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε για να κλέψει στις 15 του ίδιου μήνα ένα ψιλικατζίδικο στο Μελιγαλά. Εκεί το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος κατέγραψε καρέ - καρέ κάθε του κίνηση. Ο κατηγορούμενος έσπασε το τζάμι με μια πέτρα, μπήκε μέσα και άρπαξε την ταμειακή μηχανή, που στο συρτάρι της είχε αφήσει η ιδιοκτήτρια 500 ευρώ. Το επόμενο χτύπημα του νεαρού ήταν στη Βαλύρα, στις 19 Φεβρουαρίου. Εκεί μπήκε νύχτα σε καφενείο και πήρε την ταμειακή μηχανή με 100 ευρώ μέσα. Την συγκεκριμένη ταμειακή βρήκαν οι αστυνομικοί κρυμμένη στον καταυλισμό που μένει, στη Βαλύρα - ενώ το αυτοκίνητο που είχε κλέψει στη Σπερχογεία και έκανε τις κλοπές, το παράτησε την ίδια νύχτα στο Πλατύ.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κάνει μια ακόμα κλοπή, στις 27 Φεβρουαρίου στο Αριστοδήμειο, όπου διέρρηξε σπίτι και έκλεψε χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.  
Η σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: