14 Φεβρουαρίου 2017

Καλαμάτα:Δύο φορές ισόβια σε Αλβανό για τον φόνο 87χρονου στο Κρυονέρι Αετού!

Αποτέλεσμα εικόνας για Δις ισόβια
Δύο φορές σε ισόβια δεσμά, όπως και πρωτόδικα, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας 43χρονος Αλβανός, που στις 15 Δεκεμβρίου του 2012 σκότωσε 87χρονο ηλικιωμένο στο Κρυονέρι Αετού, χτυπώντας τον αλύπητα με ένα καδρόνι για να του πάρει 125 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Ο ηλικιωμένος δέχτηκε την επίθεση στην αυλή του σπιτιού του, αργά το βράδυ, που ο κατηγορούμενος γύριζε από το καφενείο όπου -σύμφωνα με την υπεράσπιση- είχε πιει τσίπουρα και ήταν μεθυσμένος. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και του ίδιου του κατηγορουμένου, ο γέροντας τον προσέβαλε και τον έβρισε λέγοντάς του: «κ…Αλβανέ, πού πας; Να κλέψεις κάνα ξύλο;». Η επίθεση που ακολούθησε με ένα καδρόνι ήταν τόσο άγρια, που ο άτυχος ηλικιωμένος έμεινε αιμόφυρτος να ψυχορραγεί, χτυπημένος άγρια στο κεφάλι και το σώμα. Ο κατηγορούμενος μάλιστα για να διώξει από πάνω του τις υποψίες, έστησε ολόκληρο σενάριο δήθεν για να ανακαλύψει τυχαία τον χτυπημένο γέροντα. Αφού λοιπόν επέστρεψε στο εγκαταλειμμένο σχολείο του χωριού όπου είχε βρει μόνιμη στέγη, τηλεφώνησε σε ομοεθνείς του τάχα πως κάποιος του χτυπάει τα παράθυρα και φοβάται. Το ίδιο παραμύθι αφηγήθηκε και σε κάτοικο του χωριού, ο οποίος αργότερα κάλεσε την Αστυνομία στο Κοπανάκι για να ενημερώσει πως βρήκαν τον ηλικιωμένο αιμόφυρτο και άγρια χτυπημένο.
Το τηλεφώνημα για… ξεκάρφωμα
Ο Αλβανός κατηγορούμενος δεν ήταν άγνωστος στο χωριό, καθώς κάθε χρόνο πήγαινε για να μαζέψει ελιές και να κάνει μεροκάματα. Για το διάστημα που ζούσε εκεί, έμενε στο παλιό σχολείο. Το βράδυ που λήστεψε και χτύπησε τον άτυχο ηλικιωμένο, επέστρεψε στο κατάλυμά του, αλλά -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου- λύγισε από τις τύψεις ότι μπορεί το έγκλημά του να στέρξει στα παιδιά του. Σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, τηλεφώνησε σε κάτοικο του χωριού και σε ζευγάρι ομοεθνών του για να τους πει πως κάποιοι χτυπάνε τα παράθυρα του σχολείου και φοβάται. Οι ομοεθνείς του προθυμοποιήθηκαν να τον φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, όταν όμως πήγαν να τον πάρουν εκείνος προφασίστηκε πως ήθελε να… πάει βόλτα στη βρύση του χωριού. Βέβαια, οι άλλοι δύο δεν τον ακολούθησαν μέσα στη νύχτα (σ.σ. η επίθεση στον γέροντα έγινε γύρω στις 9 το βράδυ). Αυτός ωστόσο πήγε και περνώντας μπροστά από το σπίτι του θύματός του, έκανε πως τον αναζητά και τον βρήκε σωριασμένο στο έδαφος, όπως τον είχε αφήσει.
Δίνοντας τις πρώτες βοήθειες
Το… θέατρο από τη μεριά του κατηγορούμενου συνεχίστηκε, αφού αναστατωμένος ζήτησε βοήθεια για να μεταφέρουν τον γέροντα στο κρεβάτι του, όπως και έγινε. Ο κάτοικος του χωριού, που νωρίτερα είχε καλέσει στο τηλέφωνο ο κατηγορούμενος, ειδοποίησε την Αστυνομία και μαζί με τους άλλους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο ηλικιωμένο. Ο κατηγορούμενος δε, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, ήταν ο πιο πρόθυμος από όλους να περιποιηθεί τον γέροντα. Αργότερα βέβαια, όταν πια οι αστυνομικοί είχαν βρει τα ματωμένα γάντια, το μπουφάν και τα 125 ευρώ με τα αίματα στις τουαλέτες του παλιού σχολείου, ο ίδιος δεν άντεξε και ομολόγησε τα πάντα ξεσπώντας σε κλάματα.
Ο γέροντας εν τω μεταξύ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου και ξεψύχησε λίγες ημέρες αργότερα εξαιτίας των άγριων χτυπημάτων που είχε δεχτεί στο κεφάλι και όλο του το σώμα. Η κατάστασή του ήταν τέτοια δε, που ποτέ δεν μπόρεσε ο ίδιος ούτε καν να ψελλίσει το όνομα του δολοφόνου του, παρόλο που ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τη μαρτυρία αστυνομικού, όταν πήγε στο σπίτι του γέροντα το μόνο που κατάφερε να του ψιθυρίσει ήταν πως κρυώνει.
eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: