9 Δεκεμβρίου 2016

Η αιφνίδια παροχολογία του Αλέξη Τσίπρα: Μονομερής ενέργεια ή συνεννοημένη απάτη;;;

Γερμανία για τις εξαγγελίες Τσίπρα: Παραβίασε τη συμφωνία - Η Γερμανία βγαίνει από το πρόγραμμα
Η αιφνίδια παροχολογία του Αλέξη Τσίπρα γεννά αρκετά ερωτήματα για το αν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή αν όλο αυτό βρίσκεται σε αγαστή σύμπνοια με τους δανειστές προκειμένου ο κ. Τσίπρας να εμφανιστεί ως «αντάρτης» λίγο πριν υπογράψει νέα μέτρα για μετά το 2018. 
Το περιεχόμενο του διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα έγινε εν γνώσει των ευρωπαϊκών θεσμών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνούν, δήλωσε ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε, «την άλλη εβδομάδα επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα με σκοπό την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».
Σύμφωνα με συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84, «πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι θεσμοί και στόχος είναι να κλείσει η 2η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».
Σημειώνοντας τα θετικά του τελευταίου Eurogroup, αναφέρθηκε στη συμφωνία για την σχετική ελάφρυνση του χρέους, ενώ όπως τόνισε, τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών πρέπει να ερμηνευτούν μέσα στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο που υπάρχει στην Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι την Πέμπτη 08/12/2016 Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι δεν ήταν ενήμερη η ΕΕ και ότι οι ανακοινώσεις του έλληνα πρωθυπουργού δυσκολεύουν πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για το ύψος του πλεονάσματος του 2018 αλλά και των επόμενων ετών. Η διαφορά των δύο πλευρών είναι 2% του ΑΕΠ (περίπου 3,2 δισ. ευρώ) και οι αποψινές εξαγγελίες απενεργοποιούν τα ευρωπαϊκά επιχειρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: