8 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣΣυνάδελφοι αγρότες,
Δεν φτάνει το ξεκλήρισμα που δεχόμαστε από τους την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Δεν φτάνουν οι φόροι, τα χαράτσια, οι αυξημένες εισφορές στον ΟΓΑ και όλα όσα μας διώχνουν το χωράφι. Ήρθε και η πλημμύρα για να μας αποτελειώσει.
Τεράστιες είναι οι καταστροφές από την τελευταία νεροποντή σε όλο το δήμο Μεσσήνης καθώς και τους γειτονικούς δήμους. 
Ο αγροτικός πληθυσμός ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις με τις καλλιέργειες του κατεστραμμένες από τις πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις (κηπευτικά, φιστίκια κ.α.). Ζώα πνίγηκαν, στάβλοι και άλλες υποδομές καταστράφηκαν. Πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν και παρασύρθηκαν από τους χείμαρρους.
Ιδιαίτερα η σταφίδα και το σύκο που ήταν στο ζενίθ της παραγωγής τους χάθηκαν ολοσχερώς. Ακόμα και αποθήκες. Μεγάλο πλήγμα έχει δεχτεί η κτηνοτροφία με τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση, χάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και όλα τα ζώα τους. Αντίστοιχα εξαφανίστηκαν ολόκληρα μελίσσια.
Σχεδόν όλο το αγροτικό δίκτυο είναι τελείως κατεστραμμένο, χείμαρροι ξήλωσαν τους αγροτικούς δρόμους, γεφύρια κατάρρευσαν.
Τώρα είναι η ώρα να μην το βάλουμε κάτω! Να διεκδικήσουμε άμεσα:
Να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση στο δήμους για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης. Ειδικά για τις αγροτικές εκτάσεις, να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας (αντιπλημμυρικά - εγγειοβελτιωτικά - αποστραγγιστικά, καθάρισμα κοίτης ποταμών, αρδευτικών καναλιών, δημιουργία στερεών αναχωμάτων κ.ά.).
Να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι, στο πραγματικό ύψος των ζημιών (σπίτια, στάβλοι, αποθήκες, περιφράξεις. μηχανήματα και οχήματα) στο 100% της ζημιάς. Ο ΕΛΓΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση να κάνει την καταγραφή. Οι αποζημιώσεις να δοθούν άμεσα.
Οι πληγέντες συνάδελφοι να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ. Να παγώσουν τα χρέη τους σε Εφορία και σε ΟΓΑ, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Έκτακτη επιχορήγηση του δήμων για αποκατάσταση ζημιών.
Άμεση αποκατάσταση όλου του αγροτικού δικτύου και των αγροτικών δρόμων.

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλουμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Καμία αναμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: