27 Ιανουαρίου 2016

Μαύρα μαντάτα για τις συντάξεις...!!!

Το σχέδιο για τις συντάξεις θα είναι επώδυνο για τους Έλληνες όμως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κ. Ρέγκλινγκ που απέκλεισε κάθε πιθανότητα για κούρεμα στο ελληνικό χρέος.
Τώρα οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις, αποκλείεται το κούρεμα χρέους, ήταν οι ξεκάθαρες δηλώσεις από τον Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τόνισε με έμφαση.
''Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος των 86 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αλλά το σχέδιο είναι πιθανό να είναι επώδυνο καθώς κάποιοι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να παραιτηθούν μελλοντικών τους δικαιωμάτων''.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτίμησε πως μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 2 μήνες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για διαγραφή χρέους.
''Δεν θα υπάρξει haircut. Αυτό που μπορεί να σκεφθεί κανείς είναι η επιμήκυνση της διάρκειας και η αναβολή των τόκων. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μπορεί επίσης να εξετάσουν μέτρα για να βοηθήσουν την Ελλάδα με την αύξηση των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους που αναμένεται το 2022''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: