24 Δεκεμβρίου 2014

Η ανεξήγητη μορφή «καλόγριας» δίπλα στο Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης της Τήνου!

thavma-panagia-tinou-375x500
Της Στέλλας Μεϊμάρη

To γύρο του διαδικτύου κάνει η παραπάνω φωτογραφία, που δημοσίευσε στο Facebοok o χρήστης Marvel Velmar και απεικονίζει μια περίεργη σκιά δίπλα στο Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης της Τήνου.
Το “pentapostagma.gr” επικοινώνησε με τον εν λόγω χρήστη, καθώς και με το νυχτοφύλακα, ο οποίος είχε βάρδια την ώρα που το κλειστό κύκλωμα κάμερας κατέγραψε την περίεργη αυτή εικόνα. Ο ίδιος δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, τα οποία έχουμε στη διάθεση μας, λόγω του ότι είναι εποχικός υπάλληλος και οι καιροί είναι ήδη αρκετά δύσκολοι με την ανεργία που μαστίζει τη χώρα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις μαρτυρίες, το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, στις 23.30 το βράδυ, κατά τη μεγάλη εορτή της Δευτέρας Ευρέσεως της Εικόνας της Παναγίας και το κατέγραψε κλειστό κύκλωμα κάμερας.
Ο Ιερός Ναός τη Μεγαλόχαρης ήταν ήδη κλειστός, όταν εμφανίστηκε η περίεργη αυτή σκιά, υπό τη μορφή, όπως βλέπετε και εσείς, καλόγριας. Ο νυχτοφύλακας, που εκτελούσε κανονικά τη βάρδια του, παρακολουθώντας μέσα από το κλειστό κύκλωμα, έντρομος νόμιζε πως κάποιος είχε μπει μέσα στο εσωτερικό του Ιερού Ναού. Όμως, όπως διαπίστωσε λίγο αργότερα, όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες!
Στη συνέχεια, όπως λέει, παρατήρησε πως όπου πήγαινε αυτή η σκιά, φωτιζόταν το μέρος… Αυτή τη σκιά, λοιπόν, υπό τη μορφής καλόγριας πρόλαβε να αποθανατίσει ο νυχτοφύλακας με το κινητό του, τη στιγμή ακριβώς που, όπως θα παρατηρήσετε στη φωτογραφία, στεκόταν δίπλα στο εικονοστάσι, όπου τοποθετείται το σεπτό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης της Τήνου.
Οι απόψεις στην Τήνο διίστανται. Άλλοι μιλούν για μεγάλο θαύμα και δοξάζουν το όνομα της Παναγίας και άλλοι κάνουν λόγο για «παιχνίδια του μυαλού» που δημιουργούν το φως από τα καντήλια. Πάντως, όπως μας αναφέρουν, υπάρχει ολόκληρο το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα με καταγεγραμμένο το περίεργο φαινόμενο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν την περίεργη αυτή μορφή «καλόγριας» να περιφέρεται στο Ναό…
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: