27 Αυγούστου 2014

Συνάντηση Θανάση Πετράκου με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για το έργο της μεγάλης τοξωτής γέφυρας στην Τσακώνα και για το τραίνο στη Μεσσηνία

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος επισκέφτηκε το έργο της μεγάλης τοξωτής γέφυρας στην Τσακώνα για να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.
Ο Θανάσης Πετράκος μετά την ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και τους επιβλέποντες του έργου και τις δηλώσεις του κ. Υπουργού τόνισε :
1. «Ελπίζω να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και επιτέλους στο 13ο χρόνο την καθίζηση να ολοκληρωθεί ο δρόμος και να μην χρειαστεί να περιμένουμε και 14ο χρόνο.
2. Οφείλει επιτέλους η δικαιοσύνη να κινηθεί πιο γρήγορα ώστε η μηνυτήρια αναφορά να προχωρήσει και να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει δυο φορές το έργο, οι πολίτες ταλαιπωρούνται για 15 σχεδόν χρόνια και ένα έργο που ξεκίνησε το 1991 ελπίζουμε να δοθεί στην κυκλοφορία τον Ιανουάριο του 2015».

Στη συζήτηση που είχε στη συνέχεια ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Υπουργό του έθεσε ξανά τα θέματα που του είχε θέσει και όταν είχε επισκεφτεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων μαζί με την κ. Ουζουνίδου και τα οποία είναι:
1. Να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να επανεκκινήσουν οι εργασίες του περιφερειακού της Καλαμάτας και το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη.
2. Να επιταχυνθούν οι οριστικές μελέτες για να δημοπρατηθεί το Καλό Νερό-Τσακώνα μέσα στο 2014.
3. Να ξεκινήσει η λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου άμεσα το Σεπτέμβρη τα δρομολόγια Καλαμάτα-Μεσσήνη και Καλαμάτα-Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και τον Οκτώβρη ολόκληρος ο προαστιακός Καλαμάτα-Διαβολίτσι-Κυπαρισσία.
4. Έθεσε το θέμα ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και πρέπει να λυθεί άμεσα η επαναπρόσληψη των 49 μηχανικών και πιλότων της ΥΠΑ, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι και με την επιθεώρηση της ασφάλειας πτήσεων.
Ο Υπουργός για τα δυο πρώτα θέματα δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Για τον προαστιακό δήλωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το Βουλευτή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ώστε άμεσα να υπάρξει συνάντηση και συνάντηση με τους Δημάρχους και τον πρόεδρο του ΟΣΕ και να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας του προαστιακού. Τέλος για τους μηχανικούς και πιλότους της ΥΠΑ που είναι σε διαθεσιμότητα δεσμεύτηκε στο Βουλευτή ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η άρση της διαθεσιμότητας των μηχανικών και μετά των πιλότων διότι το θέμα εξαρτάται και από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: