31 Μαρτίου 2014

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ένα ακόμη ουσιαστικό και σημαντικό έργο ξεκίνησε σήμερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας στο πλαίσιο της ενεργειακής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια σ’ αυτό.

Ειδικότερα ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την εγκατάσταση δεκαπέντε (15) κεντρικών κλιματιστικών μονάδων πληρών (ψυχρού και θερμού στοιχείου) συνολικού προϋπολογισμού 380.000€. Πρόκειται για έργο που είχε ενταχθεί μέσα στο 2013 στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, «έτρεξε»  τους προηγούμενους μήνες η προβλεπόμενη διεθνής διαγωνιστική διαδικασία και σήμερα η μειοδότρια ανάδοχος εταιρία «ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ» ξεκίνησε τις εργασίες υλοποίησης. 


Το έργο περιλαμβάνει την εξ ολοκλήρου αντικατάσταση μεγάλου μέρους των υφιστάμενων κλιματιστικών μονάδων, κυρίως αυτών που είναι εκτεθειμένες σε αίθριους χώρους και αυτών που εξυπηρετούν νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου και λειτουργούν από της κτήσεως του Νοσοκομείου (15 έτη) .
Η ανάγκη της αντικατάστασης προέκυψε ένεκα της πολύχρονης και συνεχούς λειτουργίας αυτών και υλοποιείται με την εγκατάσταση νέων τεχνολογικά εξελιγμένων και ενεργειακά αποδοτικότερων έτσι ώστε μέσω του έργου αυτού να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα και η επάρκεια αυτών των υποδομών, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των υπηρεσιών και εξοικονόμηση πόρων. Το έργο προβλέπεται σύμφωνα με την σύμβαση να έχει ολοκληρωθεί  μέχρι τις 27/5/2014.

Οι χώροι στις οποίες λαμβάνουν χώρα οι ανωτέρω σημαντικές παρεμβάσεις είναι οι κάτωθι:

Α/Α ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ
1 ΚΜ-ΣΤ1 ΜΑΓΕΙΡΙΑ
2 ΚΜ-Δ2 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ 2 & 3
3 ΚΜ-Δ3 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
4 ΚΜ-Δ4 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΚΩΝ
5 ΚΜ-Δ6 ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
6 ΚΜ-Δ7 ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ
7 ΚΜ-Δ8 ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ
8 ΚΜ-Ε1 ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ
9 ΚΜ-Ε2 ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
10 ΚΜ-Ε3 ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ Δ & Ε ΣΤΑΘΜΗΣ
11 ΚΜ-Ε4 ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ Β & Γ ΣΤΑΘΜΗΣ
12 ΚΜ-Ε5 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
13 ΚΜ-Ε6 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Γ & Δ
14 ΚΜ-ΣΤ7 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Δ & Ε
15 ΚΜ-ΣΤ8 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Β & Γ

Με αφορμή έναρξη των εργασιών ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

«Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση, ένα ακόμα ουσιαστικό έργο για το Νοσοκομείο μας ξεκινά σήμερα. Έχουμε πει καιρό τώρα ότι θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ των κοινοτικών πόρων για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Αυτή η προσπάθεια είναι διαρκής, συνεχής, εντεινόμενη και κυρίως συλλογική.

Έχουμε χρέος απέναντι στην υγεία των πολιτών να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αυτούς τους ρυθμούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: