3 Δεκεμβρίου 2012

Καλαμάτα:Λεωφορείο για την δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Μια θετική εξέλιξη και μια ευχάριστη έκπληξη, έκρυβαν τις προηγούμενες ημέρες προς όφελος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, οι συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειες της Διοίκησης του Ιδρύματος σε συνεργασία με το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων. 
Συγκεκριμένα ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο είχε ενταθεί το  τελευταίο διάστημα  λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των  μισθολογικών περικοπών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι βρήκε τελικά τη λύση του. 
Πρόκειται για το οικονομικό κόστος που βάραινε χρόνια τώρα το προσωπικό για την  μετακίνηση του προς και από το Νοσοκομείο.


Η Διοίκηση  διαισθανόμενη την δύσκολη θέση των εργαζομένων κατέβαλε το τελευταίο διάστημα εντατικές προσπάθειες διασφαλίζοντας εφεξής την δωρεάν μεταφορά του ανθρώπινου δυναμικού και για τις τρεις βάρδιες κατά την διάρκεια του 24ωρου.  Σε λίγες εβδομάδες το Νοσοκομείο θα διαθέτει το δικό του λεωφορείο το οποίο αποτελεί δωρεά αθηναϊκής εταιρίας.

Πρόκειται για ένα πούλμαν 50 θέσεων μάρκας Μερσεντές 303 σε πολύ καλή κατάσταση, το οποίο αφού ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες (συμβολαιογραφική πράξη, μεταβίβαση, σχετικές άδειες) θα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Ιδρύματος καλύπτοντας  τις ανωτέρω ανάγκες.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

« Καιρό τώρα δέχομαι  καθημερινά στο γραφείο μου μαρτυρίες συναδέλφων μας, για την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω των μισθολογικών περικοπών, σε σημείο μάλιστα που κάποιοι να μην μπορούν  να ανταποκριθούν ούτε στο κόστος της καθημερινής τους μεταφοράς προς και από το Νοσοκομείο.

Αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα και μια πικρή αλήθεια  που κάθε ευαισθητοποιημένη και αλληλέγγυα προς το προσωπικό της Διοίκηση δεν μπορεί να μένει απαθής παρά να σκύψει και να δώσει οριστική και αποτελεσματική λύση. Σ' αυτή λοιπόν την κατάσταση σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να μένω αδιάφορος. Πρόκειται για τους ανθρώπους-συνεργάτες μου που δουλεύουν νυχθημερόν προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. Πρόκειται για όλους αυτούς που με τις δική τους δουλειά και το δικό τους μόχθο έχουν καταφέρει να αναβαθμίσουν το Νοσοκομείο μας.

Το τελευταίο διάστημα στο θέμα της μετακίνησης του προσωπικού  εργαστήκαμε μεθοδικά και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για οριστική λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Θέλω να εκφράσω τις μεγάλες ευχαριστίες μου προς την δωρήτρια εταιρία. Πολλές φορές τα λόγια των ευχαριστιών είναι μικρά για να περιγράψουν το μέγεθος της αξίας κάποιων πράξεων. Να'ναι πάντα καλά αυτοί που αποφάσισαν αυτή τη δωρεά.»

Για την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ.Παναγιώτης Γιαννόπουλος δήλωσε:

« Με μεγάλη χαρά αποδεχόμαστε τη σημαντική δωρεά της αθηναϊκής εταιρείας η οποία μας διαθέτει ένα λεωφορείο για την κάλυψη των αναγκών της μεταφοράς του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Μετά από τουλάχιστον 12 χρόνια δίνεται μία οριστική λύση στο θέμα της μετακίνησης του προσωπικού από και προς το Νοσοκομείο, πολύ περισσότερο σήμερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε λόγω των μισθολογικών μας περικοπών.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν και ενέργησαν προκειμένου το χρόνιο αυτό πρόβλημα να λυθεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: