29 Ιουλίου 2012

Τρίπολη:Ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγει η περιφέρεια Πελοποννήσου αν μέχρι το Σεπτέμβρη δεν έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις για την Ολυμπία Οδό
«Η στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου παραμένει αδιαπραγμάτευτη, ότι οι συμβάσεις παραχώρησης για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο, όπως έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται για το θέμα αυτό και πρόσθεσε ότι «υπεύθυνη για τη μη σωστή τήρηση των όρων παραχώρησης δεν είναι μόνο η Ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι οποίοι θα έπρεπε να παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων, αλλά και την τήρηση των όρων της σύμβασης των συγχρηματοδοτούμενων έργων».

Η Περιφέρεια, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έχει κάνει γνωστή την αδιαπραγμάτευτη στάση της με παρεμβάσεις της σε όλους τους τόνους, προς όλους τους υπεύθυνους Υπουργούς Υποδομών, πρώην και νυν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Χαν και την ομάδα του κ. Ράιχενμπαχ, γνωρίζοντάς τους ότι «Εάν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού θα στραφούμε, για να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια ενάντια στην Ελληνική Κυβέρνηση και στις αρμόδιες Ευρωπαϊκές δομές. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται η απαράδεκτη αυτή εκκρεμής κατάσταση, η οποία προκαλεί επιπρόσθετα προβλήματα και οδηγεί σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Εκτός αυτού η υφιστάμενη κατάσταση οδηγεί και στη μείωση της οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής, καθώς χάνονται έσοδα, από τον τουρισμό και τη διακίνηση των αγαθών, με άμεσες συνέπειες στους πολίτες, οι οποίοι δεν ευθύνονται για τη μη ολοκλήρωση των έργων» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
 «Όλες οι περαιτέρω συζητήσεις που γίνονται δεν μας αγγίζουν. Και η χθεσινή και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση ξέρουν πολύ καλά τη σταθερή θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το ζήτημα» τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.  
Διευκρίνηση για τον Προϊστάμενο του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο 
Στην έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή για το 2011, τμήματα της οποίας έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, γίνεται αναφορά σε περιστατικά που σχετίζονται με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο.
Επειδή υπάρχει πιθανότητα συμπολίτες μας να θεωρήσουν ότι το γεγονός αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διευκρινίζεται ότι το γεγονός δεν έχει καμία σχέση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά αφορά γεωγραφική περιοχή που ανήκει σε διαφορετική διοικητική Περιφέρεια.  

Τη Δευτέρα 30-7-2012 συνάντηση της αναθέτουσας αρχής με τους εκπροσώπους των προεπιλεγμένων εταιρειών για το διαγωνισμό του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ»
 Τη Δευτέρα 30-7-2012 και ώρα 12.00 στη έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της αναθέτουσας αρχής με τους εκπροσώπους των προεπιλεγμένων εταιρειών για το διαγωνισμό του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ» προκειμένου να ενημερωθούν και να ετοιμαστούν για την καλύτερη διεξαγωγή του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
Στη συνάντηση θα παρευρεθούν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ.  Ντίνα Νικολάκου.

Π. Τατούλης: Πιθανή συγχώνευση των εφοριών σε όλη τη χώρα αποδυναμώνει τις τοπικές οικονομίες   
 Μετά την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί εσχάτως για την αναστολή λειτουργίας ή τη συγχώνευση 200 εφοριών στο σύνολο της χώρας, εκ των οποίων αυτές που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Μεγαλόπολης, Άργους, Κρανιδίου, Δημητσάνος, Λεωνιδίου, Παράλιου Άστρους, Κιάτου, Ξυλοκάστρου, Γυθείου, Μολάων, Σκάλας, Κυπαρισσίας, Μεσσήνης, Πύλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι «δεν θεωρούμε ότι το κλείσιμο των σημαντικών αυτών κρατικών δομών δίνει λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ότι αποτελεί λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αντίθετα κατ’ αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται η τοπική οικονομία, καθώς μειώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο με αποφασιστικότητα είχε ταχθεί ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση.
«Η διεκδικητικότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η εφαρμογή των αποφάσεών του Περιφερειακού της Συμβουλίου είναι απόρροια πολιτικής παιδείας και αποφασιστικότητας και δεν επηρεάζεται από το ποιος βρίσκεται κάθε φορά στην κυβέρνηση», πρόσθεσε εμφατικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ζήτησε απ’ όλους τους φορείς την ίδια πολιτική συνέπεια, «ώστε να σταλεί από κοινού μήνυμα προς όλους ότι δεν πρόκειται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να σταματήσουμε να διεκδικούμε και ότι δεν θα επιτρέψουμε τη λήψη αποφάσεων που δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». 
Παρέμβαση του Πέτρου Τατούλη στον Υπουργό Υγείας για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου 
Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στον Υπουργό Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου με επιστολή του, στην οποία ζητά την άμεση στελέχωση του για να αποφευχθούν κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών και επισκεπτών ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού.
Το Νοσοκομείο Κορίνθου, όπως έγκαιρα σας έχει ενημερώσει το Ιατρικό Προσωπικό, σημειώνει στην επιστολή του προς τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Πέτρος Τατούλης, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο των ασθενών παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.
Όπως γνωρίζετε το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου καλείται να εξυπηρετήσει ένα Νομό 180.000 κατοίκων περίπου, συνεχίζει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας ότι η Κόρινθος κατά την θερινή περίοδο πολλαπλασιάζεται  τόσο από τον τουρισμό, όσο και από την λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων και τη γειτνίαση με την Εθνική Οδό.
Η πολιτεία, ιδίως τη δύσκολη χρονικά περίοδο για τη χώρα, θα πρέπει πρωτίστως να προασπίσει το ρόλο του κοινωνικού κράτους και, για το λόγο αυτό, σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα και να μεριμνήσετε για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κορίνθου με το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να παρέχονται υπεύθυνες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας  προς τους πολίτες καταλήγει ο Πέτρος Τατούλης στην επιστολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: